24 augusti 2023
19:30

SigtunaMärsta United FK

Ny triumf hemma mot SigtunaMärsta

På torsdagkvällen tog vi emot SigtunaMärsta hemma på konstgräset. Sin placering till trots var vi beredda på en tuff match då SigtunaMärsta gjort bra resultat efter sommaruppehållet.

Inledningen går inte enligt plan. Vi gör ett stressat intryck och passningspelet är inte riktigt på plats. Spelmässigt är det ändå relativt jämnt med ströchanser åt båda håll. De lägen som uppstår är dock mer slumpmässiga än resultat av uppbyggt spel. På en sådan chans sätter ändå Leia 1-0 i den 24:e minuten då hon tillsammans med Tuva jobbar sig in från kanten.

Vi hoppar istället till andra halvlek där vi kommer ut som ett nytt lag. Med större lugn och metodiskt passningsspel får vi utdelning nästan direkt då nyinbytta Hedda avlossar ett hårt distansskott som resulterar i 2-0 efter 47 minuters spel. Därefter kontrollerar vi händelserna på planen. Motståndarna kommer till enstaka lägen men de tas i regel på behörigt avstånd. I minut 61 får vi återigen utdelning då Jessica trycker in 3-0 från halvdistans. SigtunaMärsta skapar ytterligare några chanser och missar dessutom en straff med 5 minuter kvar men resultatet står sig och vår målvakt Charlie får hålla nollan.

En stark seger mot ett piggt SigtunaMärsta gör att vi nu förlänger sviten till sex matcher utan förlust.